Naiseus-kauneus-voimavara

Kevät synnyttää uutta....

Maanantai 23.1.2017 - -Minna

Hyvää uutta vuotta kaikille. Joulun seutu ja hieman uuden vuoden puolellekkin meni sairastaessa. Flunssa onnistui kaatamaan minutkin ja siinä hurahtikin sitten useampi viikko potiessa jos minkin asteista flunnssaa ja a-virusta, päättyen kuitenkin reippaaseen antibioottikuuriin jolla tauti vihdoin taltutettiin.

Nyt kuitenkin keväisen valon myötä alkaa voimat pikkuhiljaa olla ennallaan ja uusi vuosi on saanut vauhdikkaan alun. Valon määrä kasvaa ja sen kautta mielenvirkeys ja mieliala! Ihanaa!

Kipeänä ollessaan ehtii pohtia monen moisia ajatuksia niin elämästä kuin myös omasta hyvinvoinnistaan!

Joulun alla kun olin kipeä ja alkoi tuntua jotta meidän joulu on tässä niin rakkaat lapseni ottivat ja yllättivät parhaimmalla joululahjalla mitä kuvitella saattaa....he tekivät suurimman osan joulusiivouksesta..voitte kuvitella jotta sanattomaksi menin, onnen kyyneleet silmissä voimieni mukaan autoin siinä missä jaksoin. Aivan parhautta!

Se pisti miettimään kun itsellä oli suunnitelmat tehdä sitä tätä ja tuota ja sitten sängyn pohjalla pettymyksen tunne oli suuri kun ei vain voimat riittäneet. Mutta eikös sitä sanota jotta lapset tekevät joulun ja tänän vuonna se meillä oli juuri niin.  Ennen kun lapset olivat pieniä joulu syntyi siitä lasten odotuksesta ja jännityksestä, ilosta....nyt lapset tekivät sananmukaisesti sen joulun. Upea tunne!Ja vaikka olinkin kipeänä ja ehken joulu ja lahjojen osto ei mennyt niinkuin olin ajatellut niin tiedättekö joulu todellakin tuli silti ja ihan yhtä ihanana kuin aina!

Lumisade ulkona sai varmaan jouluiset tunnelmat tänään taasen pintaan, mutta pakko myöntää jotta vuoden vaihteen tapahtumat saivat muutenkin aika tunteikkaaksi. Vanhin lapseni lähti armeijaan ja minut yllätti äitinä se tunteiden myrsky ja vyöry minkä se äidin sisällä ja sydämessä sai aikaan....äidin pikkuinen ei olekkaan enää niin pieni....äidin pieni sinne lähti ja mies sieltä tulee aikanaan takaisin. Samalla heräsi tunne jotta olenko osannut opettaa ja antaa lapselleni eväät pärjätä maailmassa....nyt jo tammikuun loppua käydessä olen todellakin saanut olla jokaikinen päivä ylpeä lapsestani ja hän jaksaa ilahduttaa ja yllättää minut joka päivä uudelleen ja uudelleen. Olisiko tämä sitä äidin onnistumisen riemua. Suhteemme on saanut aivan oman uuden ihanan syvyyden, näin koen!

Uusi vuosi ja paljon uusia asioita, uusia alkuja...nyt vain mennään ehken sinne ihon alle kosmetologin vinkkelistä katsottuna.

Sairastaessa alkoi miettiä myös tulevaisuuttaan ja terveyttään...haluaisi olla, elää lastensa ja puolison rinnalla mahdollisimman täysipainoista elämää ja mahdollisimman kauan, eikä vain? Mitä sitten tulisi tehdä jotta terveys säilyy tai sitä voisi parantaa?

Ravintovalmentaja koulutus on laittanut omat rattaat päänsisällä pyörimään jopa heittämään härän pyllyä..toisaalta saa tietoa, mutta toisaalta tieto tuo todellakin tuskaa...kuinka kaiken takana aina tuntuu olevan politiikka ja markkinavoimat vallallaan...kuka määrittää meidän yleiset ravintosuositukset ja millä oikeudella....kuka niistä päätöksistä kantaa vastuun...onko ne oikein ja mikä tärkeintä onko ne oikeasti meidän terveyttä parantavia? Hetkittäin tuntuu jotta päästä nousee savu näitä miettiessä ja pohtiessa ollaanko valtakunnallisissa ravintosuosituksissa enää oikealla asialla?

Uskon jotta tällä kaikella infonmäärällä mitä nykyisin saadaan voidaan myös kyseenalaistaa hieman yleisiä pinttyneitä käsityksiä ja ajatusmalleja. Nythän jopa myönnetään ikuisen kiistakapulan eli margariininkin osalta jotta kyse taisikin loppujen lopuksi olla vain markkinavoimien sysäämä terveysvaikutus myynnin lisäämiseksi. Nyt meitä on aivopesty kymmeniä vuosia margariiniin käyttöön ja nämä uskomukset ja tavat on vaikea yks kaks mennä kyseenalaistamaan tai varsinkaan niitä muuttamaan. Nyt kun tämän ajatusmallin ja margariiniin markkinoille alunperin tuoneet eivät enää ole vaikuttamassa niin nyt vihdoin hekin alkavat myöntää, että kyseessä olikin vain markkinakikka. Tehtiinkö markkinaa ja myyntiä kuitenkin ihmisten terveyden kustannuksella! Kuka oikeasti välittää siitä mikä on terveellistä mitä ihmiset syö!

Onneksi ihmiset on nykyisin niin valistuneita ja osaavat etsiä oikeaa tietoa ja mikä tärkeintä kuunnella omaa kroppaansa mitä se meille viestittää...mistä huono oloni johtuu...miksi olo on tämmöinen..johtopäätösellä mitä voin tehdä parantaakseni yleistä hyvinvointiani ja kroppani kuntoa! Jossain määrin tästäkin on tullut taasen ihan hurmiota vastaava muoti-ilmiö ja tässä olisi taas osattava etsiä, löytää juuri se oikea tieto ja itselle sopiva tie. Vaihtoehtojahan on maailma pullollaan. Mennäänkö taas ojasta allikkoon?

Oma tieni ja vaihtoehtoni löytyi uuden vuoden lupauksia miettiessä...lupasin hiljaa mielessäni vapauttaa itseni ikuisesta laihduttamiset ikeestä...vain hiljaa mielessäni ettei vaan kukaan muu kuule jos petän lupaukseni ja sorrunkin taas kokeilemaan jotain kuuria.....uusinta uutta mikä laihduttaa 10 kiloa viikossa ;) vaikka oloni on hyvä ja mietin onko minulla loppujen lopuksi edes tarvetta laiduttaa!

Päätin hetkeksi lopettaa kaikki ravintolisät, tehdä mahdollisimman ravinteikasta kotiruokaa, juoda enemmän, ulkoilla ja liikkua päivittäin, antaa itselleni aikaa myös lepoon hyvällä omallatunnolla ja nauttia elämästä, olla armollisempi itseäni kohtaan.....nauttia raikkaasta kauniista luonnosta, elämän pienistä iloista, lapsistani niin kauan kun he vielä kotona ovat ja elävät, nauttia perheestä, yhdessäolosta, rauhottua ja keskittyä kuuntelemaan kun jollain on asiaa....menin aina vain pintaa syvemmälle ja syvemmälle....en tiedä luokitellaanko tämäkin jonkinlaiseksi kuuriksi, minä kutsun sitä heräämiseksi elämään! Aloin elää normaalia elämää ilman ainaista suorittamista!

Mitä tästä päätöksestä on nyt vajaassa kuukaudessa seurannut ja säilynyt..onko tämä päätös pitänyt?

Hassua kyllä vaatteet ovat löysemmät (vai johtuisiko siitä,että ostin numeroa isomman toppatakin), olo on huikean hieno, kroppa kertoo mistä tykkää ja mistä ei, milloin hölkätään lenkillä milloin ei, milloin kahvi maistuu hyvälle milloin ei....mieli on virkeä, perhe tykkää (miten se vanha sanonta meni jotta perhe voi niin hyvin kun äiti voi) kun äiti on rauhallisempi, leppoisampi ja läsnä...ennen oli kauhea kiire ja hoppu ja monta rautaa tulessa....niin on nytkin monta rautaa tulessa mutta huomaan jotta asiat kerrallan järjestyy ja saa tehtyä rauhassakin. Ihana tunne. Ilman hötkyilyä! Koen olevani rakastettu ja rakastan, tunnen ja nautin!

Ravintolisien osalta olen päätöksestä lipsunut...olen aina kokeillut kaiken mikä eteeni on tuotu ja viime vuoden lopulla kroppani oli varmasti joutunut liian monta kertaa koekaniiniksi ja sille oli annettava aikaa palautua. Kilpirauhasarvoni olivat huikeissa lukemissa vaikka olenkin toistakymmentä vuotta potenut kilpirauhasen vajaatoimintaa. Se pysäytti jotta mikäs nyt...mitäs kroppa nyt yrittää kertoa..missä mennään..mitä teen itselleni. Onko nämä kaikki sittenkään minulle hyvästä?

Koti ruuasta saadaan yleensä hyvin ravintoaineita (www.fineli.fi, kokeilkaa joskus kirjata päivän ruokanne ja syömisenne sinne ylös ja ottakaa yhteenveto, saatatte yllättyä), mutta kysymys onkin missä kunnossa kroppani ja varsinkin suolistoni on jotta imeytyykö sieltä yhtään mitään vai kolahtaako kaikki pönttöön!

Nollasin tilannetta ja useamman viikon jälkeen otin käyttöön vanhan hyvän (olen edellenkin parhaaksi tuoteeksi tämän todennut) omega-3 öljyn ja siihen rinnalle vain ja ainoastaan kilpirauhasen ehdoilla sitä vahvistavia vitamiineja muutaman, samoin jätin antibioottikuurin jälkeen maitohappobakteerin pävittäiseen käyttöön. Puhdasta ruokaa ja perus kotiruokaa edellen nauttien runsaan veden kera. Ja olo ja iho voi päivä päivältä taas paremmin ja paremmin...tunnen kuin olisin tullut jostain sumusta ulos....tunnen kun alkaa voimat ja virta palautua ja jaksan. Huikea tunne! Millon viimeksi on tuntunut näin hyvältä? Kauan kauan sitten....:)
Painoa en ole edes mitannut...olo on nyt tärkeämpi, peilistä katsoo iloinen kaunis ihminen hymyillen....sekö lie taika sitten kun tuntuu kuin olsin hoikentunut ja vaatteet mahtuvat paremmin päälle....oliko tämä kaikki sittenkin psykosomaattista niinkun Nipsu sanoi Muumi ja pyrstötähti elokuvassa. :)

Miten paljon mieli vaikuttaakin meihin...pitäisi aina vain muistaa jotta olemme psyko-fyysinen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tämä matka on vasta alussa ja tulet varmasti kuulemaan enemmänkin pohdintojani ja tuntemuksia. Mielelläni herättelisin myös ajatuksia sinne toiseen päähän ja jopa keskustelukin olisi suotavaa ja ihanaa....:)

Vaikka lunta tuleekin taivaan täydeltä niin toivottelen kaikille ihanaa alkanutta viikkoa ja suunnattoman kauniin viikonlopun jälkeen laitamma nyt sitten sen sisäisen aurinkomme tulille eli on - asentoon ja annamme sen paistaa täysillä siihen saakka kun taas kevät talven kaunis aurinko meitä hellii.....:)

Rakkain terveisin Minna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kevät, valo, kauneus, sisäinen kauneus, herääminen, rakkaus

Tästä lähtee 😊

Maanantai 28.11.2016 - Minna

Hei ja tervetuloa kotisivujen blogi kokeiluun....opetteluttaa taas tämä uusi media, mutta uutta on ihana aina oppia. Olenhan juuri aloittanut ravintovalmentajan koulutuksen ja alkuhirvityksen jälkeen oli ihanaa palata taas koulun penkille. Toki opiskelu on muuttunut omista kouluajoista aika huimasti, mutta niin sitä vaan vanhakin oppii uusia taitoja. Siitä saa taas intoa muutenkin elämään, se iänikuinen aloittaminenhan se on se uurin kynnys mikä on aina ylitettävä.

Ajatus blogista heräsi kun kokeilen itse tosi paljon eri kosmetiikka tuotteita ja tälläisena moni allergisena juuri sen oikean tuotteen löytäminen on aina välillä haasteellista. Ja ainahan on kiva kokeilla jotain uutta ja ihanaa ja sen ihanan haluaa jakaa toisille jotka panivat samojen ongelmien kanssa.

Tarkoitus on jakaa vinkkejä niin purkkien puolelta, mutta myös ravintoa ja sisäistä hyvinvointia unohtamatta. 

Nyt siis vielä hetki opetellaan tätä uutta mediaa, otetaan vinkkejä vastaan ja myös vihjeitä uusista tuotteista tai hoidoista!

Avoimin ja iloisin mielin uutta kohti, tervetuloa mukaan tälle matkalle ja mukaan viihttymään 😊

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kauneus, hyvinvointi, ravinto, ulkoinen kauneus