Naiseus-kauneus-voimavara

Joulua odotellessa...

Perjantai 9.12.2016 - Minna


Ei enää montaa viikkoa jouluun....alkaako stressi tuntua vai oletko päättänyt jotta tänä vuonna joulu tulee kiireettä, rauhassa ja nautiskellen?

Itse eilen olin upealle naisporukalle pitämässä pientä joulumyyjäisiltaa hyvinvoinnin teemalla. Pysähdyimme joulukiireiden keskellä hetkeksi pohtimaan omaa oloa ja kuuntelemaan mitä kroppamme kertoo meille. Oletko sinä milloin viimeksi pysähtynyt hetkeksi paikallesi ja kuunnellut miltä sinusta tuntuu? Tuntuuko, että pystyt pystähtymään ja rauhoittumaan kuuntelemaan kroppasi viestejä vai eikö vaan vauhtia saa pysäytettyä...ajatukset juoksee siellä täällä ja tuolla ja pitäisi vielä sitä tätä ja tuota.....mitä tapahtuisi jos istuisit hetken, hengittäisit syvään..keskittyisit hengitykseesi niin, että se kumpuaa vatsanpohjasta saakka....

Muutahan ei oikeastaan tapahtuisi kun se, että voisit paremmin...aivot saisi kunnolla happea ja ajatus kirkastuisi, kiire hellittäisi ja olo olisi paljon paljon parempi. Maapallo ei pysähtynytkään, joulu ei jäänyt tulematta eikä kenellekkään käynyt yhtään mitään. Kun mietit asiaa tarkemmin niin yleensä hymy nousee kasvoille....mitään ihmeellistä ei tapahtunutkaan!

Mietippäs tulisiko se joulu tänä vuonna pikkuisen vähemmällä? Entäs jos otat perheen mukaan siivoustalkoisiin tai tekemään joulua...tehkää siitä hauska yhdessä olemisen päivä jopa niiden pienempienkin kanssa, kyllä siellä pienessä kätösessä pölyjen pyyhintä rätti pysyy ja tarvitseeko se työn jälki ollakkaan niin täydellistä! Eikös nyt juuri ollut uusimmat suositukset jotta kotia ei pidäkkään puunata vaan pienen sotkun keskellä asuu onnellinen ja terve perhe! Pienelle siivooja-apulaiselle se voi olla unohtumaton kokemus...yhdessä tekemisen riemua ja yhdessä rakennettu joulua....ihanaa!

Vaadimmeko liikaa itseltämme tai asettaako ulkopuolinen maailma meille liikaa paineita mitä meidän joulussa tulee olla ja miten se tulee viettää? Mehän sitä jokainen omana perheenä vietämme joulua omassa kodissamme..oman näköistämme joulua. Se ajatus on vain meidän omassa päässämme, jotenka nyt avataan venttiilit ja päästetään ne ylimääräiset stressin aiheuttaja ajatukset "minun pitää sitä ja minun pitää tätä" pois  ja otetaankin tilalle rauha, joulumieli ja vain tarpeellinen. Joulu tulee silti!

Huomiseksi on luvannut säätiedoituksessa upeaa keliä jotenka otetaanko ja mennään ulkoilemaan koko porukalla...haetaan vaikka naapurikin mukaan...yhdessä nautitaan rauhasta ja kauniista talvipäivästä....kauniit, ihanat talvipäivät ovat unohtumattomia ja ne jos mitkä tuo talven ja joulun tuntua. Otetaan asenne jotta nautitaan tästä valosta, valkeudesta ja luonnon kauneudesta. Ja vedetään siellä ulkona raikasta pakkasilmaa keuhkot useamman kerran ajatuksen kanssa keskittyen rauhassa täyteen sisään hengityksellä ja ulos hengityksellä kaikki stressi samalla pois....niinkuin joku viisas on sanonut...nenän kautta sisään ja suun kautta ulos....ihastellaan kuin lapsena miten hienolta näyttää kun hengitys höyryää pakkasessa :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! Ja muistetaan nyt rentoutua ja rauhoittua, vielä on aikaa jouluun! :)

Avainsanat: joulu, rauha, talvi, rauhoittuminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini